Cajamar Building Νικήτρια στον επαγγελματικό κτιριακό τομέα με το   Ενεργειακό Έργο της Χρονιάς Cajamar Headquarters στην Ισπανία με πιστοποίηση Leed Gold!!

Οι νικητές του διαγωνισμού Energy Awards 2017 βραβεύτηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 2017 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο διάσημο Hilton Park Lane του Λονδίνου.  Παρόντες ήταν οι μεγαλύτεροι φορείς της αγοράς ενέργειας σε διεθνές επίπεδο που συναντήθηκαν για να γιορτάσουν τα επιτεύγματα του τομέα τους.  Οι διαγωνιζόμενοι  συμμετείχαν σε 20 κατηγορίες και επιβραβεύτηκαν οι εταιρείες με τις κορυφαίες και πλέον  καινοτόμες επιδόσεις.

Το brand Climaveneta της Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems, ήταν ο νικητής του βραβείου για το ενεργειακό εργο της χρονιάς στον επαγγελματικό κτιριακό τομέα και συγκεκριμένα το Cajamar Headquaters Office building.  To νέο αυτό κτίριο γραφείων επέτυχε να τιμηθεί με το πιστοποιητικό Leed Gold.

and the winner is..... Η Cajamar Caja Rural είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική και αγροτική τράπεζα στην Ισπανία και η νέα της έδρα είναι ένας αρχιτεκτονικός κολοσσός 19.600 τετραγωνικών μέτρων οι δε αρχιτεκτονικές και εργοταξιακές τεχνικές που εφαρμόστηκαν είχαν σκοπό την επίτευξη ύψιστης ενεργειακής απόδοσης.  Συγκεκριμένα, το σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού- αερισμού επιτυγχάνει 25% μείωση της πρωτογενούς ενέργειας και 37%  μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με το παραδοσιακό σύστημα ψύξης-θέρμανσης με λέβητα ενώ η προηγμένη τεχνολογία των αντλιών θερμότητας Climaveneta εξαλείφει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν από την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ποιότητα του αέρα.

Ειδικότερα, εγκαταστάθηκε τετρασωλήνιο σύστημα αντλιών θερμότητας αέρα- νερού πολλαπλών χρήσεων i-FX-Q / SL-CA της σειράς INTEGRA, για ταυτόχρονη παραγωγή θέρμανσης και ψύξης με inverter συμπιεστές καθώς και δύο ψύκτες TECS2 / SL-CA-E με συμπιεστές μαγνητικής αιώρησης, έκδοσης πολύ χαμηλού θορύβου. Ο έλεγχος των μηχανημάτων  πραγματοποιείται από το ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου και διαχείρισης συστημάτων κεντρικού κλιματισμού ClimaPro της Climaveneta.  Το ClimaPro εγγυάται την μέγιστη απόδοση με την καλύτερη δυνατή διαχείριση του κόστους ενέργειας σε κάθε χώρο και αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα αυτό.

 

Σχετικά Links:
Δείτε το video του έργου εδώ
Ενημερωθείτε για το Leed Gold εδώ

 Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Climaveneta & αειφόρος ανάπτυξη

Το 2009 η εταιρεία Loccioni δέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόκληση της «αειφόρου ανάπτυξης» (sustainability) δημιουργώντας τη “Leaf community” (κοινότητα του πράσινου φύλλου) στην οποία συμμετέχουν όχι μόνο η ίδια η εταιρεία, αλλά και οι πελάτες, οι συνεργάτες της και η Διεθνής επιστημονική κοινότητα.H Climaveneta στο Nouvel Hopital d’Orleans

Το Nouvel Hopital είναι ένα εντελώς νέο νοσοκομείο σε έκταση  205.000 τ.μ. και βρίσκεται  10 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ορλεάνης.Ενεργειακή αποδοτικότητα : Η αόρατη δύναμη της Ευρώπης

Ο Miguel Arias Cañete, νέος Ευρωπαίος Επίτροπος για την ενέργεια, είναι υπέρμαχος του συνθήματος «πρωτίστως αποδοτικότητα» (#efficiencyfirst). O Επίτροπος πιστεύει πως η ενεργειακή αποδοτικότητα αποτελεί ουσιαστικά μία εναλλακτική πηγή ενέργειας, την πιο φιλική προς το περιβάλλον, απαλλαγμένη από γεωπολιτικούς κινδύνους και προσιτή σε κάθε καταναλωτή.