Η αλήθεια είναι ότι θέλετε πλέον να εξοικονομείτε ενέργεια παντού: στο σπίτι, στο εξοχικό αλλά και στο γραφείο ή την επιχείρησή σας. Γιατί το κόστος της ενέργειας που θα μπορέσετε να “γλιτώσετε” είναι χρήματα που θα κρατήσετε στην τσέπη σας!

Αντλίες θερμότητας Climaveneta για το σπίτι αλλά και την επιχείρηση σας

Η αλήθεια είναι ότι θέλετε πλέον να εξοικονομείτε ενέργεια παντού: στο σπίτι, στο εξοχικό αλλά και στο γραφείο ή την επιχείρησή σας. Γιατί το κόστος της ενέργειας που θα μπορέσετε να “γλιτώσετε” είναι χρήματα που θα κρατήσετε στην τσέπη σας!


Πιθανότατα να έχετε ψάξει ήδη τα πάντα, κάθε νέα και (δήθεν) εναλλακτική πηγή θέρμανσης για το χώρο σας. Στέκεστε αναποφάσιστοι μπροστά σε αρκετές επιλογές, οι οποίες ωστόσο δεν σας κάνουν να νοιώθετε ασφαλείς για αυτά που μπορούν να σας προσφέρουν. Δεν έχετε άδικο: σε μια εποχή που και το κάθε ευρώ μετράει, είναι λογικό να ψάχνετε προϊόντα που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους.

Αντλίες θερμότητας : η «value for money» επιλογή

Ψάχνοντας σε βάθος μια λύση όπως είναι οι αντλίες θερμότητας, θα διαπιστώσετε ότι με βάση όλα τα πιθανά κριτήρια, είναι απλά η καλύτερη. Αλλά ας τα δούμε όλα αυτά πιο αναλυτικά:

  • Η Climaveneta διαθέτει μοντέλα για κάθε χώρο, από 50 έως 1500 τετραγωνικά. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να την εγκαταστήσετε σε εξωτερικό χώρο και να τη συνδέσετε με το υφιστάμενο δίκτυο θέρμανσης καλοριφέρ. Εάν επιπλέον έχετε εγκατεστημένο ενδοδαπέδιο ή fan coils, τότε θα σας παρέχει εκτός από θέρμανση και ψύξη για το καλοκαίρι.

  • Εάν πρόκειται για εγκατάσταση σε νεοαναγειρόμενο ακίνητο, τότε κερδίζετε συγχρόνως και ψύξη για το καλοκαίρι, δηλαδή γλιτώνετε και το κόστος αγοράς κλιματιστικών σε κάθε δωμάτιο.

  • Έχετε 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο φθηνό ζεστό νερό, κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεστε και από το κόστος αγοράς, εγκατάστασης και συντήρησης ηλιακού και ηλεκτρικού θερμοσίφωνα.

Κλιματισμός και θέρμανση για επαγγελματικούς χώρους

Αν αναζητάτε μια ανάλογης ποιότητας λύση για τον επαγγελματικό χώρο σας, σκέφτεστε σωστά: τα πλεονεκτήματα των αντλιών θερμότητας έναντι άλλων συστημάτων είναι η απόλυτη άνεση, ο ηλεκτρονικός έλεγχος, η αξιοπιστία και βέβαια η κορυφαία απόδοση και οικονομία. Tο έμπειρο συνεργείο που θα σας τα εγκαταστήσει, θα τα συνδέσει με τελευταίας τεχνολογίας fan coils (κρυφά ή εμφανή) ή ακόμα και με δίκτυο με κρυφούς αεραγωγούς και στόμια. Εναλλακτικά, οι αντλίες θερμότητας Climaveneta για γραφεία διατίθενται και σε ειδικές εκδόσεις υψηλών θερμοκρασιών, έτσι ώστε να μπορούν να συνδυαστούν και με υφιστάμενα σώματα καλοριφέρ.

Καθαρός αέρας - ενα ακόμα πλεονέκτημα

Οι αντλίες θερμότητας έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σύγκριση με όλα τα άλλα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για εργασιακούς χώρους. Συγκεκριμένα, συνδυάζονται άριστα και εύκολα με σύστημα εξαερισμού των χώρων και προσαγωγής φρέσκου αέρα από το περιβάλλον. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί η ποιότητα του αέρα σε επαρκή επίπεδα υγιεινής, σε χώρους στους οποίους συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι σε μικρή επιφάνεια και συγχνοτίζονται για πολλές ώρες την ημέρα.

Παράδειγμα εγκατάστασης αντλιών θερμότητας σε χώρο γραφείων

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα μιας τέτοιας εγκατάστασης, είναι σε διώροφο συγκρότημα γραφείων, στο οποίο επιλέχθηκαν οι εξής λύσεις:

  • Γεωθερμική Αντλία Θερμότητας, Climaveneta BWR 0041 που καλύπτει τα γραφεία περίπου 70m2 που βρίσκονται στην Νότια όψη του κτιρίου και έχουν μεγάλες ανάγκες σε ψύξη λόγω της ηλιακής πρόσπτωσης.

  • Αντλία Θερμότητας Αέρα-Νερού χαμηλού θορύβου, Climaveneta NECS-N 0302 για όλους τους υπόλοιπους χώρους των γραφείων, συνολικής επιφάνειας 600m2 περίπου.

  • Και οι δύο αντλίες θερμότητας συνδυάζονται με σύστημα προσαγωγής φρέσκου αέρα στους χώρους.

Διαβάστε περισσότερα για τις λύσεις της Climaveneta για επαγγελματικούς χώρους εδώ: http://climaveneta-economy.gr/applications/edifices/offices

 Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Τι είναι το «κατακόρυφο δάσος»

Πρόκειται για τον κορυφαίο ουρανοξύστη της Ευρώπης, που τιμήθηκε με τo βραβείο «Council on Tall Buildings and Urban Habitat - CTBUH Annual Awards 2015» του αρμόδιου Συμβουλίου για τα ψηλά κτίρια και το αστικό περιβάλλον.Η «άνθηση» των αντλιών θερμότητας στην Ευρωπαϊκή Αγορά

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αντλιών Θερμότητας (EHPA) εκπόνησε και δημοσίευσε τα αποτελέσματα μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας για την αγορά των συστημάτων αυτών και την υιοθέτηση τους στον κτιριακό τομέα (νέες οικοδομές και ανακαινίσεις).Η αλλαγή στον ψηφιακό κόσμο των μονάδων Climaveneta που ελέγχονται μέσω της τεχνολογίας Wi-Fi

ΚIP link:  « Η νέα πρόταση της Climaveneta, για ευκολότερο και φιλικότερο χειρισμό»